Oktober 2024 blev måneden hvor REMONDIS med stolthed kunne give kunder adgang til en side på Kundeportalen, der viser CO2-e emissionsdata. Formålet med CO2-e data er at give kunder mulighed for at se deres CO2-e udledning for de affaldsfraktioner, vi håndterer for dem. Senere vil transportbidrag tilføjes, så hele værdikæden af affaldssortering og affaldshåndtering er dækket.

Hvorfor vises CO2-e på kundeportalen?

Mange danske virksomheder arbejder på at implementere CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), hvor man som virksomhed skal rapportere sit CO2-regnskab. CSRD er et direktiv fra EU, hvor der stilles krav til virksomheders bæredygtighedsrapportering. Formålet er at sikre, at alle medlemslande i EU rapporterer på samme måde, når det gælder bæredygtighed. Standarderne kaldes for ESRS og indeholder i alt 12 standarder. Ønsker du at vide mere om CSRD og ESRS – de lovkrav der er til virksomheders bæredygtighedsrapport, så kan du læse denne artikel skrevet af Erhvervsstyrelsen.

Hvordan gør REMONDIS det nemt?

Udover lovgivningen, så vil REMONDIS gerne gøre det nemt for vores kunder at følge op rapportere virksomhedens bæredygtige og samfundsmæssige påvirkning, og gøre vores for til at flere vælger at udarbejde en ESG-rapport (Environmental, Social, and Governance). Dette er blevet gjort ved, at du som bruger på kundeportalen hurtigt og nemt via grafer og tabeller kan se ens CO2-e aftryk, affaldsmængder og udledningsværdier for det affald, som REMONDIS håndterer for jer. Disse tal er klargjort til brug i fx Klimakompasset. Desuden er det også muligt at eksportere data i filer og etablere dataudveksling via API.

Som på vores andre miljørapporter på kundeportalen, er det muligt selv at filtrere om det er alle lokationer eller kun enkle som du vil se data på, ligesom perioden også selv er mulig at sætte. Det har fra start været et projekt med fokus på brugervenlighed, enkelthed og med et bæredygtigt aspekt. REMONDIS IT- og Logistikchef, Peter Bøttcher udtaler følgende om lanceringen ”CO2-e er et omdiskuterede emne i vores branche. Alle kunder skal på et tidspunkt rapportere deres klimaftryk og mange ønsker at følge med i deres udledninger og rapportere på bæredygtighed. Vores kundeportal gør det nemt og enkelt for virksomheder der gerne vil bidrage til et grønnere aftryk ved visuelt nemt og overskueligt præsentere data. Bæredygtighed er et område med stort potentiale og vækst og vi vil i REMONDIS følger udvikling nøje og arbejder for, at vores kunder kan følge med i de processer som deres affald går igennem. Transparenthed er vigtigt for os og som en virksomhed der selv træffer bæredygtige beslutninger for at tilgodese miljøet, så vil vi gerne vise vejen for vores kunder”.

Bestil et gratis miljøtjek af din affaldsstrøm og affaldssortering af en af vores professionelle miljøkonsulenter.

+45 43 63 18 28

kundeservice@remondis.dk

Få et tilbud og gratis miljøtjek

Skriv dig op til nyhedsbrev

1 + 2 =

Mini-containere

Vip-containere

Maxi-containere

Farligt affald

Miljøtjek af affald

Den nye affaldsbekendtgørelse

Bliv klogere på hvad den nye affaldsbekendtgørelse betyder for din virksomhed.

Batterier

Bioaffald

Brændbart

Byggeaffald

Deponi

Elektronik

Farligt affald

Glas

Haveaffald

Klinisk risiko

Lyskilder

Metal & jern

Pap

Papir

Plast

Offentlige institutioner

Byggeri & anlæg

Butik & detail

Boligselskaber

Events

Ehandel

Hospital & klinik

Kontor

Landbrug & gartneri

Produktion & industri

Restaurant & kantine

Trykkeri & maler

Turisme & hotel

Værksteder

MILJØTJEK AF AFFALD